bolder

  


 

Ahoy! Welkom Aan Boord

van de M/S Bolder (voorheen Meeuwtje). Een bijzonder schip deels werf gebouwd bij Pattje Shipyard in Waterhuizen Groningen. Een zeer sterk schip en dat zie je in alles terug. Het is een zogenaamde One Off Coaster-Build Ship met onderdelen en materialen van de grote zeegaande coaster. Zo vindt je voorop in de stuurhut extra dikke ramen van wel een centimeter dik, om de dikste golven op zee te kunnen weerstaan, gehard glas en in aluminium frames rondom en zware patrijspoorten. Je waant je op een Zuiderzee kotter die klaar is om ruime sop op te gaan. De horizon tegemoet varen.

De Bolder is (op dit moment) een zeilende kotter met twee masten. Een tweemaster die achterop gaffel getuigd is en een fok. De voormast zit een rolfok. Genoeg zeil om rustig te zeilen op groot water en zo bespaar je op lange tochten behoorlijk wat brandstof. De 6 cilinder Ford-Lehman verbruikt natuurlijk niet niets. Om over de Isuzu 5Kva generator maar te zwijgen. Dan liever stil, de zeilen hijsen en gaan waar de wind je meevoert. De horizon tegemoet.

Met haar afmetingen van ongeveer 12,50 meter lang en 3.20 meter breed en een diepgang van 1,20m is het schip met haar ongeveer 20ton geen kleine dame. Een schip voor ruimer water die ook uitstekend op de kleine binnenwateren te bevaren is. Goed uitgerust om op te wonen en te recreƫren en klaar om nieuwe avonturen tegemoet te varen.

Home Is Where You Drop Your Anchor


#waternomade #msbolder

Frank Hensen
GSM 06-24709391
Email: frank@hensenmedia.nl  of  frank@msbolder.nl 

Een reactie posten

0Reacties
Een reactie posten (0)