bemanning

  


  

Bemanning

Schipper aan boord van de M/S Bolder is Frank Hensen & Pip.  Pip is mijn kleine lieve viervoeter of schippershondje. Samen varen wij met de Bolder rond in Noord Nederland. 

 

Afbeelding: Frank & Pip

Water is de rode draad.
Van jongs af aan groeide ik op aan, op en in het Paterswoldsemeer in Groningen. Het zomerhuis (Oude zwembad) legde de basis voor de liefde op het water. Jaren speelde ik bij het zomerhuis op mijn vlot van 4 oude houten deuren die aan elkaar gespijkerd waren. Een prachtige tijd. Na de bouw van het nieuwe zomerhuis kreeg ik mijn eerste bootje. Een skiff met de oude 4PK Arhimedes van mijn vader. Ieder gaatje, kanaaltje en stukje van het meer verkende ik ermee. In de weekenden zeilde ik wedstrijden in de BM klasse of 16m2 bij VWDTP. Dit heb ik jaren gedaan totdat ik naar de zeevaartschool ging in Delfzijl. 
 
De school in Delfzijl ging samen met het STC in Rotterdam en wij verhuisden mee van het rustige Delfzijl naar de drukke chaotische havenwereldstad Rotterdam. Mijn stage aan boord van snijkopzuigers en hopperzuigers (Offshore/bagger) heb ik mogen doen in Nederland, Frankrijk en Singapore. Varen over de wereldzee├źn maar ook in de haven van Rotterdam. 

 

Na mijn vaaravontuur kocht ik een oude stalen woonboot in Rotterdam die ik later verving voor een woonark splitlevel naar eigen ontwerp. Wonen op het water en ook nog eens werken op het water. Varen met groepen door Rotterdam met sloepen en jachten. Bijzonder mooi werk. In de weekenden was ik actief als schipper bij de Rotterdamse Reddingsbrigade en voeren wij met reddingsvletten of snelle ribs.

 

Terug in Groningen kocht ik de Bolder, en woon en werk er met plezier op. Zomers bij het zomerhuis en aan de eilanden genieten van het mooie weer en swinters bij de werf voor onderhoud en reparaties. Immers een boot is nooit af en er is altijd wel wat te doen aan onderhoud.
Koop een boot en werk je dood....
Verkoop de boot en verveel je dood!

 

Een reactie posten

0Reacties
Een reactie posten (0)